Robot Phi

Robot Phi ontpopt zich tot hartsvriendin in de zorg

Recent werd Philadelphia robot ambassadeur Elly geïnterviewd door Dagblad de Stentor (AD) over haar ervaringen met sociale robot Phi. Lees de op 12 september jl. gepubliceerde reportage via de Stentor.nl.

Elly vertelt in het interview over haar persoonlijke ervaringen tijdens de logeerperiodes met sociale robot Phi. Phi ondersteunde Elly meerdere keren als onderdeel van de dagelijkse zorg.

In het artikel vertelt Elly dat Phi echt haar maatje is, een soort vriendin. Phi kan inmiddels, tot op zekere hoogte, zelfstandig gesprekken voeren met cliënten. Phi is daarmee een steun en toeverlaat voor hen.

In het artikel komt ook de begeleiding van Elly aan het woord en vertelt over hun kijk op sociale robots als nieuwe collega van de toekomst.

Lees voor een verdere verdieping van de reportage door via de Stentor.nl.

Deelnemen aan het sociale robotica project?

Uw inbreng kan heel waardevol zijn. Of u nu zorgprofessional, overheid, ICT’er of investeerder bent: we komen graag met u in contact! Omdat wij vanuit allerlei disciplines belangstelling mogen ontmoeten, verzoeken we u een aantal vragen te beantwoorden. Dat maakt onze focus op uw interesse al direct scherper. Na ontvangst van uw reactie, nemen wij snel contact met u op.

Via onderstaande buttons komt u terecht bij ons contactformulier.