Robot Phi

Zorg

Philadelphia ziet robots als een hulpmiddel, aanvullend op het bestaande zorgproces. Uitgangspunt blijft de zelfredzaamheid van onze cliënten: zoveel mogelijk met eigen regie en zonder (te veel) afhankelijkheid van een ander je leven kunnen leiden.

Voor zorgprofessionals vormt het een aanvullend instrument om nog meer (persoonlijke) aandacht te kunnen geven aan de cliënt. De robot kan voornamelijk repeterende handelingen verrichten waarbij de compassie en verdieping nog steeds door de zorgprofessional wordt geleverd. Kortom, de sociale robot, cliënt en medewerkers halen het beste uit elkaar. Met liefde, lef en meesterschap. Het is de taak van het robot team om de begeleiders van cliënten die betrokken zijn bij een logeerperiode maximaal te begeleiden bij het uitoefenen van hun zorgtaak in combinatie met sociale robot Phi. We monitoren en evalueren hun reactie en opmerkingen en nemen deze mee in ons continue verbeterproces voor sociale robotica.

Korte videoclips

Lid Raad van Bestuur Han van Esch – Eenvoudige begeleiding

Cliënt Marga, verwant Martin en medewerker Margreet – Structuur en advies

Cliënt Elly – Advies over diabetes

Cliënt Elly en medewerker Christiaan – Verschil tussen Phi en begeleiders

Cliënt Marga, verwant Martin en medewerker Margreet – Tijd voor andere dingen

Robot team Xenia – Idealen

Alle videoclips

Onze expertisegebieden

Op basis van 8 expertisegebieden onderzoekt Philadelphia de mogelijkheden van sociale robotica in de zorg. Bekijk ook de andere gebieden eens.