Robot Phi

Data & Analyse

Er zijn twee soorten data die we verzamelen in het project voor sociale robotica: zorginhoudelijke informatie en robot technische data. Sinds 2020 is Philadelphia gestart met het daadwerkelijk analyseren, visualiseren en interpreteren van de data. Ook beschikt het robot team sinds 2020 over een geautomatiseerd dashboard in de robotica software. Waarmee de robots kunnen worden gemonitord en meer inzage is in de afhandeling van gesprekken tussen robot en cliënt.

Sinds begin 2020 data-analyses mogelijk

Tijdens de verkenning van het spreekwoordelijke ‘onbekende robotica eiland’ zijn tal van nieuwe en scherpere instrumenten ontwikkeld om tijdens de logeerperiode meer en genuanceerder te meten, te monitoren en vervolgens te ontdekken en verbanden te gaan leggen. Een voorbeeld van een nieuw ontwikkeld instrument? Sinds het begin van 2020 kan het robot team data-analyses doen. Eerder kon het team niet bij de tijdens de logeerperiode vergaarde data. Inmiddels kan het robot team niet alleen bij alle data die de robot heeft verzameld tijdens de logeerperiode; ook kan deze geanalyseerd worden en is er in 2022 een nauwe samenwerking gestart met de Data & Analytics teams van Philadelphia.

Nieuwe en doorlopende onderzoekstrajecten

Er lopen continu diverse nieuwe onderzoeken. Ook is gestart met een onderzoek om te komen tot een blauwdruk voor de organisatie van het robot team. Bedoeld om zorgorganisaties die uiteindelijk ook aan de slag willen met sociale robotica, een bewezen voorbeeld te geven van hoe zij sociale robotica tot vast onderdeel van hun huidige zorg- en dienstverleningsproces kunnen maken. De diverse onderzoekstrajecten dragen op hun beurt weer bij aan de opbouw van een business case, het toewerken naar een wetenschappelijke publicatie of het komen tot een eerste validatie van zinnige zorg.

Korte videoclips

Robot team Jet – Data-interpretatie

Lid Raad van Bestuur Han van Esch – Dataverzameling

Robot team Daan – Gesprekscontent Phi

Alle videoclips

Onze expertisegebieden

Op basis van 8 expertisegebieden onderzoekt Philadelphia de mogelijkheden van sociale robotica in de zorg. Bekijk ook de andere gebieden eens.