Robot Phi

Interactieprogrammering

Het interactieprogramma is een planning van de gesprekken van de robot met de cliënt. De robot begint een interactie/gesprek op geplande momenten door te praten. De cliënt reageert daarop door één van de op de tablet weergegeven antwoorden aan te tikken. De robot geeft op zijn beurt een reactie op dat specifieke antwoord. Die drie stappen (vraag robot, antwoord cliënt, reactie robot) zijn in theorie eindeloos te herhalen.

De gesprekken die voor de cliënt worden gebruikt, zijn interacties uit de interactiedatabase. De interactiedatabase bevat alle gesprekken die de robot kan voeren. De interacties zijn niet persoonsgebonden. Ze staan op zichzelf. Een interactieprogramma is wel persoonsgebonden. Voor elke cliënt wordt er een selectie van interacties gemaakt uit de database. Daarnaast wordt er goed nagedacht over de timing van de interacties in de planning.

Veelzijdigheid troef

De interacties gaan over allerlei verschillende onderwerpen. We maken hierin onderscheid tussen begeleidingsprogramma’s en op zichzelf staande interacties. Een begeleidingsprogramma is een samengesteld programma van diverse soorten interacties. De op zichzelf staande interactie en begeleidingsprogramma’s kunnen over alle onderwerpen gaan.

Veel resultaat geboekt

Het robot team heeft op het vlak van interactiecontent veel resultaat geboekt en een ruim aanbod van specifieke interactiepakketten en begeleidingsprogramma’s ontwikkeld. Deze zijn gebaseerd op de bestaande Philadelphia methodieken en/of aanwezige kennisinformatie.

De indeling van interacties is gebaseerd op al bij Philadelphia gebruikte leefdomeinen. De verdeling van interacties over de verschillende hoofddomeinen is ontstaan op basis van de meest voorkomende cliëntbehoeften.

Korte videoclips

Robot team Daan – Gesprekscontent Phi

Cliënt Dick, verwant Ria en medewerker Mathilda – Dick gaat eten

Lid Raad van Bestuur Han van Esch – Co-creatie

Cliënt Elly – Advies over diabetes

Robot team Wianne – Begeleidingsprogramma’s

Alle videoclips

Onze expertisegebieden

Op basis van 8 expertisegebieden onderzoekt Philadelphia de mogelijkheden van sociale robotica in de zorg. Bekijk ook de andere gebieden eens.