Het pionierschap op het vlak van sociale robotica betekende dat Philadelphia bewust koos voor een iteratieve, organische manier van innoveren: een eerste stap zetten, de resultaten analyseren en op basis daarvan letterlijk voor de volgende dag een vervolgstap in het onderzoek bepalen. Van droom tot realisatie en dat vervolgens iedere keer opnieuw. Alsof je op een totaal onbekend en onbewoond eiland arriveert, samen met je collega’s in een bootje, en voorzichtig en stap-voor-stap een voor iedereen totaal vreemde wereld verkent. Dit gold bijvoorbeeld zowel voor het investeren in sociale robotica alsook het geleidelijk en gecontroleerd selecteren van (externe) samenwerkingspartners in dit project voor sociale robotica.
Het voordeel van deze intuïtieve aanpak, is dat je steeds vastere grond onder de voeten krijgt op dit spreekwoordelijke onbekende eiland. De concreetheid van tussentijdse resultaten neemt toe, en vanuit die toenemende concreetheid kun je vervolgens weer nóg concretere onderzoeksdoelen stellen. Kortom, een zichzelf versterkend & versnellend onderzoeksproject op basis van zich voortdurend vernieuwend voortschrijdend inzicht. Ook betekent deze aanpak dat de complexiteit van het innovatieve onderzoeksproject uiteindelijk gestaag afneemt omdat je steeds beter weet in welke concrete hoeken van het ‘eiland’ je je onderzoeksvragen moet uitzetten.
Vanaf 2018 ontving het robot team veel externe onderzoekaanvragen van studenten en dit loopt nog steeds door. Na de publicatie van de evaluatiecasussen eind 2019 nemen de onderzoekaanvragen van gerenommeerde kennis- en onderzoeksinstituten in de periode 2019 – 2022 significant toe. Onderzoeksaanvragen van studenten en onderwijsinstellingen nemen toe in aantallen en ook in soort onderzoekspartijen. Eveneens de inhoud en zwaarte van de onderzoeksaanvragen zijn in de loop der tijd gegroeid, ook vanuit het WO. In 2020 is gestart met gerichter deelonderzoek zoals het acceptatieonderzoek van een stagiair MBO.
Op basis van 8 expertisegebieden onderzoekt Philadelphia de mogelijkheden van sociale robotica in de zorg. Bekijk ook de andere gebieden eens.